Om Happytarianer

Velkommen til Happytarianerbloggen!

Denne bloggen inneholder en samling av mine favorittoppskrifter. Mesteparten av oppskriftene er vegetarmat, men jeg har også enkelte oppskrifter som inneholder kjøtt.

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og prøve nye oppskrifter, men jeg er også veldig glad i dyr, så jeg forsøker å finne en måte å balansere dette på.
Jeg har forsøkt meg som både veganer og vegetarianer uten å klare å gjennomføre dette skikkelig, og til slutt fant jeg på en løsning for meg: å bli Happytarianer. Dette innebærer at jeg stort sett spiser vegetarisk, og de gangene jeg spiser kjøtt forsøker jeg å finne kjøtt fra dyr som har hatt det godt mens de levde. Dette inkluderer for eksempel vilt, kjøtt fra gårder med fokus på dyrevelferd, eller fisk som ikke er fra oppdrett. Det økende fokuset på rask og billig mat i vårt samfunn fører med seg stadig dårligere forhold for dyr i oppdrett, noe jeg ikke har lyst til å støtte. Les mer om måter å spise mer dyrevennlig her.

Når det gjelder ingredienser prøver jeg å bruke økologiske grønnsaker når jeg finner det (for bærekraften sin del), samt  økologiske meieriprodukter (siden denne produksjonsmetoden stiller høyere krav til dyrevelferd).

Oppskriftene på bloggen har jeg enten funnet på selv, eller de har blitt til etter inspirasjon fra familie og venner, reiser og restaurantopplevelser, gamle kokebøker - eller andre oppskriftsblogger.

Håper du finner noe du liker - og gi meg gjerne en tilbakemelding om du har innspill eller prøver noen av oppskriftene!
 


- Hildur

 

 

 Ps. Følg gjerne Happytarianer på Facebook og Instagram :)